“עלויות נוסקות, רווחיות נמחצת: רכבת ישראל עם צניחה דרמטית ברווחים”
רכבת ישראל מדווחת על צניחה חדה ברווח התפעולי ברבעון הראשון של 2025 – עלייה בהכנסות, אך גם בזינוק בהוצאות.
רכבת ישראל פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2025, כאשר לצד שיפור ניכר בפעילות הנוסעים והמטענים, נרשמה ירידה דרמטית ברווחיות החברה.
ההכנסות ברבעון הסתכמו בכ-828.9 מיליון שקלים, עלייה של כ-9% לעומת 908.5 מיליון שקלים ברבעון הראשון של 2024, אך הרווח הנקי ירד מ-57.9 מיליון שקלים ל-4 מיליון שקלים בלבד.
גידול בפעילות – אך גם בעלויות
העלייה בהכנסות מיוחסת לשיקום מהשפעות “חרבות ברזל” בשנה הקודמת, לצד גידול של 18% במספר הנסיעות, שהגיע ל-18.1 מיליון.
הכנסות מדמי הפעלה עלו לכ-779 מיליון שקלים, והכנסות מהסעת נוסעים זינקו ב-13% ל-61 מיליון שקלים. גם פעילות המטענים התחזקה: כ-1.7 מיליון טון הובלו, עלייה של 16%.
אך מנגד, העלות הכוללת של המכירות והשירותים זינקה ב-18% והסתכמה ב-853 מיליון שקלים, תוספת של 130 מיליון שקלים לעומת התקופה המקבילה. הגידול מיוחס בעיקר לעלייה בשכר העובדים, בהוצאות שמירה ואבטחה, תמלוגים בגין מקרקעין, חשמל, תחזוקה, תקשורת וניקיון.
הרווח התפעולי נחתך
בעקבות הגידול החד בהוצאות, הרווח התפעולי נחתך משמעותית והסתכם ב-1 מיליון שקלים בלבד, לעומת רווח תפעולי של 45.7 מיליון שקלים ברבעון הראשון אשתקד.
גם ה-EBITDA המתואמת ירדה מ-66.5 מיליון שקלים ל-19.6 מיליון שקלים.
תזרים המזומנים ומצב פיננסי
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת עלה ל-63 מיליון שקלים, אך תזרים ההשקעות גדל ל-493 מיליון שקלים, בעיקר עקב השקעות ברכוש קבוע. תזרים המימון הסתכם ב-79 מיליון שקלים, ירידה לעומת התקופה הקודמת. ההון החוזר של החברה עמד על 210 מיליון שקלים, ירידה לעומת סוף 2024.
סיכום: שיפור בפעילות, אתגר ברווחיות
למרות התאוששות בפעילות הרכבת והשבת התחנות שנסגרו עקב המלחמה, רכבת ישראל מתמודדת עם עלייה חדה בהוצאות, שמובילה לפגיעה ברווחיות. המשך התמיכה הממשלתית באמצעות דמי ההפעלה ומימון פיתוח צפוי להקל על החברה, אך נראה כי השליטה בעלויות תהווה אתגר מרכזי לרבעונים הבאים.
Have any questions or want help? Contact us here. For extra insights, go to our website.
Learn More…